Att vila är inte att göra ingenting utan att göra något annat

”Att vila är inte att göra ingenting utan att göra något annat” står det på garderobsdörren i min respektives barndomshem. Det är en gammal skylt. Fransig. Sliten. Men med ett budskap som är lika kristallklart nu som när den en gång sattes fast med hjälp av ett guldskimrande häftstift.

Har du en tendens att bli för uppslukad och nästan maniskt fördjupa dig inom ditt intresseområde? Går din hjärna på högvarv och kopplar allt till det som upptar ditt intresse för stunden? Då är det läge att göra något annat för att inte brinna upp och förinta alla dina fantastiska mentala resurser.

Du behöver kraftfullt koppla bort din överaktiva hjärna. Bäst gör du det genom att distrahera den med något annat. Här kommer några tips:

  1. Gör något som kräver din totala koncentration.
  2. Motionera. Intensivt.
  3. Umgås med små barn. De har en tendens att ta allas uppmärksamhet i anspråk.

Slutligen är medveten närvaro snarast ett understatement i dessa situationer. För att stoppa tankecirkusen är uppmärksamhet på den egna kroppen och det man har omkring sig ett viktigt verktyg. Yoga och mindfulness fungerar ofta bra i dessa situationer.

Berätta gärna hur det går och vad som fungerar för dig.
Lycka till!

Ps. Har du anlag för kreativ överhettning är inte mer intryck något jag rekommenderar. Vill du trots allt ta dina egna beslut kan du alltid prenumerera på Kreativitetsbrevet så du får en kontinuerlig injektion till dina hypade tankar 😉

Är du sugen på fler liknande artiklar? Prova:

 

 

This entry was posted in Ta hand om din kreativitet and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>