Daglig prioritering

Du har hittat några minuter att göra något på och för tillfället verkar du inte bli störd. Som kreativ har du naturligtvis massvis att göra; både sådant som måste göras på grund av yttre krav, men också alla idéer du själv har kreerat.  Var ska du börja?

Vi är alla olika och medan vissa av oss tar det lättaste först för att komma igång tar någon annan det tyngsta först för att bli av med eländet. Ibland kan det vara så att du får massvis gjort, verkligen oerhört mycket, men ändå är du inte nöjd.

Det finns en fråga som är starkt vägledande i dessa situationer och det är ”Vad vill jag helst ha gjort efteråt?”. Ställ den frågan till dig själv och lyssna till svaret i magkänslan, inte hjärnans högljudda käbbel. Vad, av allt som finns att göra, vill du ha påbörjat eller avslutat när ditt tidsspann är slut?

Lyssna!

Gör det.

Tid kvar?

Fråga igen.

 

Vill du läsa fler inlägg med relaterade teman? Prova:

 

This entry was posted in Arbeta strategiskt, Få det gjort and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>