De 13 mest djävliga sätten att förinta din kreativitet

Missförstå mig rätt. Helgen har varit fantastisk. Den har bjudit på äkta glädje och värme mellan människor, men också på svårigheter, outtalade minor och kräftgång.

Kanske är det just det som ställer Facebook, Twitter, andra sociala medier inklusive mina övriga artiklar på kreativitetsguiden i ett annat ljus…  Allt är så fint, allt är så tillrättalagt, allt är så godartat och allt är så perfekt. Inga svårigheter, inga utmaningar, inga känsloyttringar och inga bakslag. Med andra ord: fullständigt ointressant.

För dig med revolution i ådrorna och med opposition i blodet. För dig med svartkantade, såriga upplevelser och för dig med kokande, olösta oförrätter kommer här den ultimata listan över hur du på bästa sätt förintar din kreativitet. Möjligen går du själv under på vägen. Det är i så fall rätt åt mig.

 1. Uggla ensam i ett hörn. Umgås absolut inte med någon annan människa.
 2. Se till att sitta så mycket som möjligt. Hösäcksmodellen är att föredra.
 3. Pilla med allt utom ditt kreativa projekt. Det klarar du ändå inte av att färdigställa.
 4. Om du ändå är dum nog att pula med ditt kreativa projekt. Gör bara det som faller dig in. Planering är bara för överambitiösa idioter. Du är ett missförstått geni och står över sådant.
 5. Kreativitet är svårt. Väldigt svårt. Nattsvart. Fokusera på denna insikt och gå fullständigt in i den.
 6. Depression och ångest får din kreativitet att flöda. Sov så lite som möjligt och bälga i dig kaffe, energidrycker och alkohol.
 7. Läs inga böcker, titta inte på TV och ge fan i youtube och streamade filmer. Det finns ändå ingen som har gjort något vettigt.
 8. Idoler att ta efter är en sjukdom som drabbar hormonstinna tonåringar. Du är unik och tänker inte härma någon.
 9. Du ger redan fan i vad andra tycker. Mod är fullständigt överreklamerat i ditt fall.
 10. Varför göra skitjobbet idag när man kan skita i det till imorgon?
 11. Ingen vettig människa anstränger sig i onödan. Kommer inte inspirationen tänker inte du krusa.
 12. Om du trots allt skulle göra något, är det helt säkert riktigt, riktigt uselt, se till att slita fanskapet i stycken och klanka ner på dig själv riktigt ordentligt så du inte gör om det.
 13. Utveckling är bara för Alfahannar med storhetsvansinne. Finns ingen orsak att ändra på dig och ditt vinnande koncept.

Kreativitet förresten, vem tror du att du är som använder så fiiiiiiiiiina ord? Fantasi duger bra åt dig. Och fantisera ska du sluta med. Allt är bara skit ändå.

(Det händer att jag är lugn och beskedlig och då skickar jag ut sanslöst präktiga nyhetsbrev med moraliska pekpinnar och glättiga självklarheter. Vill du utsätta dig för denna plåga är det bara att ange namn och e-mail här. Du kan alltid ångra dig när du inser hur mördande tråkig jag är.)

Är du trots allt inte helt bortskrämd, finns det mer plattityder att läsa här:

 

This entry was posted in Arbeta strategiskt, Få det gjort, Frigör din kreativitet, Ha roligt, Inspiration, Mod, Nya intryck, Omge dig med kreativa människor, Procrastinering, Självförtroende, Ta hand om din kreativitet, Transpiration, Tysta din inre kritiker, Utmana dig själv and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>