Håll dig på banan

Det är inte enkelt att vara kreativ och det är inte heller enkelt att på ett fokuserat sätt ägna sig åt det man bestämt sig för att prioritera. Följande sedelärande historia får exemplifiera uttalandet:

För några år sedan använde jag mig av företaget VistaPrints tjänster. För att kunna beställa de billiga visitkorten var jag tvungen att uppge min e-mail. Företaget började omedelbart skicka ut superduperoptipoptikalaserbjudanden som var oerhört svåra att inte fastna för, trots att jag precis köpt det jag ville ha, dvs visitkort. Ur företagets synpunkt var detta ren och skär merförsäljning och med all önskvärd tydlighet visste de hur deras kunder fungerar.

Ur ett kreativitetsperspektiv hade min hjärna vid det här laget lämnat själva projektet, dvs det jag egentligen skulle göra, därhän, eller åtminstone skjutit det åt sidan. Istället fungerade reklammailet precis som avsändaren hoppats: jag drömde för öppna spjäll. ”Tänk vad härligt med några vykort att fördela. De är större och kommer säkert att dra till sig mer ögon än vad visitkorten gör. Gratis reklambroschyrer. Ah, där finns det plats för mer text. Jag skulle kunna göra reklam för sajten, men jag skulle också kunna introducera lite olika tjänster.”

Poängen med inlägget är att det är så enkelt att börja fippla runt med fel saker, att glömma bort målet, att använda sin kreativitet till att hitta på och blåsa upp nya moln, när det ibland handlar om att tacka för de idéer som kommer flygande, önska dem välkomna tillbaka en annan gång med ursäkten att du just nu är lite upptagen.

Du har nämligen ett viktigt jobb att göra: ditt kreativa projekt!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Prova:

 

This entry was posted in Få det gjort and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>