Hur du hittar tid för dina kreativa projekt – del 2

Den första delen av artikelserien ”Hur du hittar tid för dina kreativa projekt” bar titeln  Ditt eget högre syfte. I den lyfte jag fram att en diffus känsla av att du vill göra något kreativt är svår att prioritera. Passionen och drivet ligger i detaljerna och vetskapen om vad du brinner för.

När du vet, eller har tagit reda på, vad som är ditt eget högre syfte så är nästa steg:

Reclaim your life!

Förhoppningsvis är du långt ifrån den känslan att du bara ägnar dig åt överlevnad medan dagarna passerar. De dagar som helt plötsligt blir till 5 år, till 20 år och till hela livet.

Men ibland är det tyvärr så att även den bäste av oss trillar dit i en tillfällig svacka. Har det gått för långt? Har du kört över dig själv för länge? Då är det dags att återta ditt liv! Och du kan göra det!

Börja med att bestämma dig för ETT projekt.

Inte flera.

Även om det är så att du både behöver träna mer, äta nyttigare, umgås mer med vänner, byta jobb, ägna dig åt mental friskvård, renovera huset, vara en bra förebild för dina barn och skriva den där boken, så fungerar inte det.

Vilket är ditt projekt som kopplar till ditt eget högre syfte? Vad vill du göra? Vad betyder något för dig?

Vill du skapa vackra ting att förgylla människors vardag med så deras känsla av välmående ökar? Vill du skriva en roman om den där tjejen som tog sig ur en destruktiv relation och som kan fungerar som inspiration för andra? Vill du skapa en blogg om självhushåll och bidra till ett bättre utnyttjande av jordens resurser? Vill du starta en skola långt-bort-i-stan för att ge alla barn en möjlighet att lära sig läsa och skriva?

Det finns ingen som Robin Sharma när det gäller att visa på behovet, lyckan och nödvändigheten med ett projekt. Läs hans ord här.

Tidigare delar av artikelserien hittar du här:

Senare delar av artikelserien hittar du här:

Vill du läsa fler relaterade artiklar? Prova:

 

This entry was posted in Arbeta strategiskt and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>