Hur du hittar tid för dina kreativa projekt – del 4

Välkommen tillbaka till artikelserien ”Hur du hittar tid för dina kreativa projekt”. Tidigare avsnitt har handlat om 1.) att du måste förstå vad som driver dig och varför du vill göra något kreativt, 2.) att du inte kan göra allt på en gång utan måste välja vilket projekt du vill fokusera på och 3.) att du verkligen måste bestämma dig för att det är det här du vill göra och till när det ska vara färdigt.

Har du väl kommit så långt i processen är nästa steg:

Operation uppdelning och nedbrytning

Det är nämligen så att ett valt projekt och ett fast slutdatum naturligtvis är bra. Men, vilken projektledare som helst kan intyga att man inte genomför projekt. Man genomför de olika aktiviteter som utgör ett projekt.

Innan du sätter igång är det med andra ord dags att bryta ner ditt projekt i mindre bitar för att skapa konkreta, avgränsade bitar som du kan ta tag i och börja arbeta med.

En del av oss älskar att planera, andra skyr det som pesten. Vem är du? Om inte planering är din passion så se den här delen som en medvetandegörandeprocess och en kontroll av din deadline.

Tänk igenom de olika aktiviteter (i stora drag) som behövs genomföras för att projektet ska kunna färdigställas. Räkna sedan baklänges utifrån den deadline du har satt. Är det rimligt? Fungerar det? Ändra annars ditt slutdatum. Det handlar om att skapa en möjlig och trevlig arbetsmiljö för dig själv. En arbetsmiljö som gör att du skapar tid för det som är viktigt för dig.

Ofta inser man hur många olika delar som ingår när man börjar titta på sitt projekt rent praktiskt och då är det viktigt att revidera sin deadline så att inte projektet redan från början är omöjligt att genomföra.

Tidigare delar av artikelserien hittar du här:

Senare delar av artikelserien hittar du här:

Under tiden – vill du läsa fler relaterade artiklar? Prova:

 

This entry was posted in Arbeta strategiskt and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>