Kan Anna – kan du!

När min yngste son skulle få ett namn lånade jag en bok på biblioteket. Det som jag trodde skulle vara enbart en namnbok visade sig vara ett kulturhistoriskt dokument över familjer i Västerbottens inland. Familjerna var utvalda utifrån att de hade ett barn, eller flera, med ett namn som ingen annan i Sverige hade. Till varje namn knöts så en historia var namnet kom ifrån och en liten, kort anekdot om hur familjen levde.

En familj, eller rättare sagt en mamma fastnade i mitt medvetande och det är hon som har inspirerat till titeln ”Kan Anna, kan du”

Sonen i den aktuella familjen berättar i boken att de var en fattig lantbrukarfamilj med 12 barn. Samtliga barn hade namn inspirerade av böcker som modern läst. Som lantbrukarhustru och mor till 12 barn fanns det på 1900-talets början naturligtvis mycket att göra och vän av ordning undrar naturligtvis både hur modern fick tag på böckerna hon läste och hur hon hittade tid till att göra det. På detta hade sonen ett enkelt svar. Böckerna beställdes via postorder och alla barn visste att en timme efter lunchen, varje dag, fick man inte störa mamma för då läste hon.

Har du, liksom jag, svårt att hitta tid för ditt eget skapande eller svårt för att prioritera det i stunden? Gör som Anna; ta hjälp av en rutin, informera alla inblandade och håll dig sedan till det du bestämt.

Kan Anna, kan du!

Vill du läsa fler inlägg som peppar dig att komma igång? Prova:

 

This entry was posted in Arbeta strategiskt, Få det gjort and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Kan Anna – kan du!

  1. Ett handfast och mycket bra tips. Jag kan verkligen rekommendera att använda sig av det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>