Kreativ professionalism

Okej, ditt liv har fallit ihop som ett korthus. En närstående är sjuk , ditt hem är i behov av renovering, din kropp är i behov av upprustning, ditt sinne är i behov av en smärre hjärntvätt, och allt som överhuvudtaget skulle kunna köra ihop sig i livets andra delar har kört ihop sig.

Läget är med andra ord allvarligt och det skulle mycket väl kunna fungera som världens bästa ursäkt.

Problemet är bara att du är en kreativ individ som skapar, vill skapa och definitivt inte vill halka av banan var tredje sekund, på grund av alla de problematiska situationer som livet erbjuder dig att ge upp. Du kanske till och med, så där efteråt, skulle vilja säga att din kreativitet hjälpte dig genom den bekymmersamma tiden.

Men det är svårt. Din ork, lust och tilltro tryter och du har som sagt annat viktigt att tänka på.

I det här läget är det centralt att inse att du, just du, är professionell.

Du kan din kreativa gärning.

Det är dags att åkalla din egen professionalism!

Här finns nämligen ett kreativt arbete att utföra. Och detta är helt oberoende av om uppdragsgivaren är utomstående eller i allra högsta grad inneboende i din egen själ och ditt eget hjärta.

Gör så här:

  • Plocka fram proffset i dig.
  • Låtsas som om du kan ställa proffset framför dig och säg åt vederbörande att det är dags att jobba. Lova dig själv att du tar hand om kvantiteten om proffset tar hand om kvaliteten.
  • Slå sedan på autopilot, egna regler och rutiner, erfarenhet, egna tips och knix och arbeta. Skapa. Kreera. Leverera.

Du kommer mest troligt att tycka att orden känns platta och livlösa, färgerna onyanserade, tonbilden klanglös och idéerna dussinlika. Oroa dig inte för det. Det viktigaste här och nu är att få något gjort, att hålla processen igång, att fånga det unika läge som är idag och i förekommande fall att leverera till kund.

Lägg undan materialet om du har möjlighet och ta fram det vid ett senare tillfälle. Du kommer mest troligt bli förvånad över dess kvalitet.

Förslag på relaterade artiklar:

 

This entry was posted in Arbeta strategiskt, Få det gjort, Transpiration and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>