Kreativitetsövning #31 – Rappa

Ett effektivt sätt att ta till sig information eller att lära sig någonting utantill är att rabbla orden högt och rytmiskt flera gånger. Det ska vi dra nytta av i den här övningen.

Börja med att göra en kort lista med affirmationer som är viktiga för dig. Tre kan vara bra att börja med. Affirmationer är korta, positiva, kärnfulla budskap till dig själv i stil med; idag kommer jag uppleva bra saker, jag är en skicklig konstnär, jag är frisk och sund och har mycket ork. Utforma gärna dina affirmationer utifrån dina mål.

När din lista är färdig är det dags att bli ordekvilibrist. Sök reda på en avskild del av arbetsplatsen/ bostaden eller ta en friskvårdspromenad. Rappa sedan dina tre affirmationer högt och rytmiskt flera gånger.  Hjälp dig själv genom att gå taktfast om du är ute på promenad, eller trumma på något om du är inomhus.

Fler kreativitetsövningar hittar du här.

 

This entry was posted in Kreativitetsövningar, Ta hand om din kreativitet and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>