Kreativitetsövning #34 – Kreativt förtorkad?

Hur är det med dig egentligen? Är det länge sedan du gjorde något kreativt? Har du fastnat i vardagens grottekvarn? Läser du kreativitetsguiden.se och andra sajter som en fönstertittare som vill vara med där det händer, men alltid är ute i kylan?

Det är dags att ta tag i ditt liv!

Det är viktigt för dig och det är viktigt för dina nära och kära. Vad du gör, och hur du mår, har betydelse för vad de gör och hur de mår, vilket i sin tur påverkar dig.

För inte så länge sedan läste jag en artikel i boken ”Nya tankar om kreativitet och flow”, av Georg Klein, som diskuterade den samhälleliga betydelsen av att föräldrar gör kreativa saker så att barnen ser det. I en överförd betydelse tänker jag mig att det betyder att du har ett ansvar både gentemot dig själv, dina nära och kära och samhället.

Känns det bättre? Inte? Nej, jag kan förstå det. Att ta ansvar för samhället ensam är ju tufft, speciellt om du från början sitter fast.

Vi gör något roligt istället. Här nedan hittar du ett gäng länkar till underbara bloggare som pysslar på och som skriver och fotograferar sina senaste projekt. Ofta utgår de från något som redan finns hemma.

Din uppgift blir att surfa runt, och om andan faller på välja ett lagom litet pysselprojekt (som kan avslutas snabbt) som talar till dig och sedan göra det.

Jag är fullt medveten om att din kreativa ådra kanske vanligtvis har ett annat utlopp än pyssel. Målet med övningen är att göra något enkelt, gärna inte i direkt anslutning till det du gör i vanliga fall och att bild- och surfkavalkaden ska ge din hjärna intryck och inspiration medan händernas pyssel med färg och olika materialval ska stimulera dina sinnen.

Du får gärna fotografera ditt alster, lägga upp det på ett lämpligt ställe (egen hemsida, facebook, twitter, blipfoto, instagram etc.) och sedan länka till det i kommentarsfältet nedan. Det vore oerhört roligt att se vad du gjort.

Lycka till!

Några länkidéer:

Känner du för att ta del av andra kreativitetsövningar, hittar du dem här!

 

This entry was posted in Ha roligt, Inspiration, Kreativitetsövningar, Nya intryck and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>