Kreativitetsövning #42– Pladdra efter andra

En del kreativitetsövningar är det allra bäst att träna på i enskildhet. Speciellt om du inte vill driva din omgivning till komplett vansinnighet.

Passa därför på och gör denna övning när du är ensam hemma, sitter ensam i bilen eller befinner dig på promenad utan någon annan i närheten. Det enda som krävs är att du har en radio, en TV eller en uppläsare av något slag som du kan lyssna till.

Sen gäller det att pladdra på. Lyssna till det uppläsaren säger och försökt säga efter. Samtidigt måste du naturligtvis lyssna till det som sägs medan du pratar så du ett kort ögonblick senare kan upprepa även detta.

Du kommer att märka hur denna aktivitet utmanar hjärnan och efter idogt övande kommer du också märka att övningen ger resultat.

Övningen tränar nämligen koordinationsförmågan mellan att lyssna och prata, något som är extremt viktigt om du är simultantolk, men som också kan vara synnerligen användbart om du brainstormar tillsammans med andra och snabbt vill kombinera det du hör med det du tänker och omvandla detta till egna ord som presenterar dina tankar och idéer.

Intresserad av fler kreativitetsövningar? Du hittar dem här.

 

This entry was posted in Kreativitetsövningar, Ta hand om din kreativitet and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>