Kreativitetsövning #56 – Inspirationsinventering

Idag när jag stod i duschen kom jag helt plötsligt att fundera över de som isolerats, antingen på fängelser eller avdelningar för psykiskt sjuka. Jag vet ingenting om den situationen och stod och funderade på vad som är tillåtet i en isoleringscell. Får man papper och penna så man kan skriva av sig? Är det tillåtet med internet så att man kan få lite stimulans utifrån? Hur skulle det vara att uppleva isoleringssituationen om ingetdera är tillåtet?

Förhoppningsvis är steget från isoleringscellen väldigt långt till din situation, men faktum kvarstår att om vi som människor inte får intryck och stimulans, då är det svårt att skapa och det är svårt att hitta på något nytt.

Ibland kan vi, helt ofrivilligt och helt omedvetet ha satt oss på svältkost vad gäller intryck och inspiration. Det kan vara mycket på jobbet, mycket hemma, intensivt i relationen eller någon helt annan orsak.

Dagens kreativitetsövning som Brainzooming har inspirerat mig till visar vägen till ett motmedel mot tristess och tomhet:

Välj ut ett tillfälle nu i veckan när du känner dig uppfylld, kreativ och fantastiskt inspirerad. Använd några minuter, max 10, till att besvara följande frågor:

  • Vem stimulerar din kreativitet?
  • Vilka situationer blir du inspirerad av?
  • Vart kan du åka för att få nya intryck till ditt kreativa tänkande?
  • Hur känner du dig när du är uppfylld, kreativ och fantastiskt inspirerad?
  • Varför blommar din kreativitet ut när den gör?
  • Hur har du vid tidigare tillfällen puffat igång din kreativitet när du har suttit fast?

Lite senare i veckan tar du dig tid att svara på frågorna igen och likadant några dagar senare. Fortsätt så. Efter några frågerundor med dig själv (och en sammanställning) kommer du att ha skapat en otrolig kreativitetsmeny som du kan ha till hands nästa gång du känner att du har kört fast, är tom eller tycker att livet är allmänt trist.

Är du intresserad av fler kreativitetsövningar så hittar du dem här.

 

This entry was posted in Inspiration, Kreativitetsövningar, Nya intryck and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>