Kreativitetsövning #58 – En magisk tidsresa

Sätt dig ner i lugn och ro, eller ta en promenad för att få fart på livsandarna. Frammana bilden av dig själv vid 80 års ålder. Mejsla ut bilden och gör den tydlig genom att beskriva dig själv, ditt liv och hur du mår. Vad gjorde du efter 40 år som var roligt? Efter 60? Vilka viktiga vägval gjorde du? Vilka principer valde du att leva efter?

Lev dig in i dig själv som 80-åring så till den milda grad att du skriver ett brev till dig själv och den ålder du är i nu. Vad känns viktigt att säga till ditt yngre jag? Har du några råd att ge? Är det några vägval, levnadsprinciper eller drömmar som du vill uppmuntra?

Fler kreativitetsövningar hittar du här. Nya kreativitetsövningar kan du få hemskickade i mailen helt gratis. Anmäl dig här.

 

This entry was posted in Arbeta strategiskt, Kreativitetsövningar and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kreativitetsövning #58 – En magisk tidsresa

 1. Roger says:

  Det här är en förbannat bra övning, som jag gjorde själv för två år sedan. Det handlar lite så klart om framtida utveckling och vägval men också om att våga kommentera sig själv ur ett perpektiv som är lite äldre, lite klokare. Jag rekommenderar att man tar tid på sig och gör det nogrannt, jag tror jag fick ihop 8 A4-sidor.
  Det finns två varianter till på det här med att skriva brev till sig själv, som jag gärna rekommenderar. Jag tycker man ska göra alla tre.
  – Skriv ett brev till dig som barn.
  – Skriv ett brev till dig själv nu, från dig själv som barn.
  Den sista tror jag kan bli känslomässigt rätt jobbig för många av oss. Själv har jag inte gjort den sista ännu.
  Men de två första har gett mig en delvis ny syn på mig själv. Bland det bästa och viktigaste jag gjort de senaste åren. Rekommenderas.

  • Torun says:

   Hej Roger! Vilken otroligt spännande variant att skriva brev till sig själv nu, från sig själv som barn. Den ska jag definitivt prova. Inser på en gång att det kommer att vara en kraftfull övning. Tack!

 2. Har inte gjort övningarna ännu, men vid första anblicken så insåg jag att detta är något att reflektera över. Varför inte titta på min experimentsida och se om du skulle kunna återkoppla till mig med ideér eller förslag på ideér.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>