Kreativitetsövning #61 – Skriv ett kontrakt med dig själv

Så fantastiskt roligt att vara igång igen! Och stort tack för att du är här! Jag hoppas att du har haft en härlig sommar och att du har fått uppleva den kreativitetsskjuts som kan uppstå när man återupptar sina projekt efter att ha stängt av, kopplat ur och ägnat sig åt annat under en tid. Här hos mig är det definitivt så. Min hjärna har sprutat ur sig tankar och upplägg på kommande artiklar här på Kreativitetsguiden.

Vi börjar dock som utlovat med en kreativitetsövning.

En del av oss nystartar i samband med nyåret och andra i samband med hösten och känslan av ett nytt skolår. Hur är det med dig? Har sommaren och vilan gett upphov till nya idéer, projekt och styrka att ta tag i dem? Då är det dags att säkerställa att du får dem genomförda.

Våra handlingar styrs av vad vi tänker och hur vi bemöter oss själva. Vare sig vi tror det eller inte styrs detta av olika interna regler, dvs egna sanningar om vad vi tycker är OK. För att kunna ro ditt fantastiska projekt i hamn är det viktigt att du synar dessa regler ordentligt och med hjälp av de bästa (och några nya?) skapar ett positivt arbetsklimat.

Illustration: http://se.freepik.com/

Illustration: http://se.freepik.com/

Ta hjälp av dessa frågor:

1. Hur vill du bli bemött av dig själv när

  • Du ska sätta igång på morgonen?
  • Du känner dig osäker?
  • Du börjar bli trött?
  • Du pausar ditt projekt till nästa tillfälle?

2. Vad är OK att säga och tänka till dig själv? Vad är inte OK?

3. Finns det praktiska frågeställningar att ta ställning till?

  • Skapar jag utrymme för mitt kreativa projekt?
  • Kommer jag i tid till mig själv?

4. Vad händer/tänker du om du bryter mot dina regler? Hur kommer du upp på banan igen?

Formulera ett kontrakt med dig själv i några få punkter. Skriv ner det, underteckna och förvara det där du behöver bli påmind. Kopiera gärna så du kan bli påmind i mobilen, på toaletten, vid datorn, på dörren till ateljén etc.

Berätta gärna för mig om ditt projekt och vad du funderar på just nu. Jag är verkligen intresserad av att få höra. Ett och annat tips på vägen kan jag kanske också ge! Jag ser fram emot att få höra ifrån dig.

Fler kreativitetsövningar hittar du här.

Det sägs att nyckeln till framgång är att vara välutbildad, målinriktad och motiverad. Vill du säkerställa ditt projekt och få kontinuerlig inspiration, kunskap och stöd på vägen välkomnar jag dig till Kreativitetsbrevet som du får helt gratis då och då till din e-mail. Tacka ja här.

 

This entry was posted in Kreativitetsövningar, Ta hand om din kreativitet and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>