Kreativitetsövning #76 – Kors i cykelns namn

Jag vet inte om den här övningen är så tillrådig egentligen. Särskilt inte i norra Sverige vid den här tiden på året. Bäst jag skriver att den utförs på eget ansvar! Däremot kan jag garantera optimal hjärn- och kreativitetsträning.

Övningen går ut på att du ska ut och cykla. Själva konsten är att du ska cykla med armarna i kors. Har du armarna i kors måste du styra till höger för att komma till vänster och tvärt om. Detta utmanar i allra högsta grad ditt inlärda och automatiserade beteende, vilket gör att hjärnan får arbeta ordentligt.

Övningen rekommenderas inte vid halka och inte med kläder du är rädd om. Definitivt anbefalles cykelhjälm och mjuk gräsmatta. Men… roligt är det och mycket nyttigt för hjärncellerna, kopplingarna dem emellan och den mentala motionen.

Om det råkar vara så att du är i närheten av Jönköping kan ett besök på Upptech erbjuda redan ombyggda cyklar och ett säkert (?) inomhusklimat.

Fler kreativitetsövningar hittar du här!

 

This entry was posted in Kreativitetsövningar, Utmana dig själv and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>