Kreativitetsövning #88 – Skaffa dig ett bollplank

Igår hade jag förmånen att få uppleva att en vänskap fick nya dimensioner och att mitt eget kreativa liv genomgick ett paradigmskifte på grund av detta. Känslan idag är som en viktlös, dansande heliumballong långt ovanför träd- och bergstopparna.

Vad var det då som hände? Jo, en vän och jag bestämde att vi skulle arbeta tillsammans för att sparra varandra och för att nå våra egna mål. Vi bestämde också att vi skulle använda oss av en särskild metod kallad SCRUM eller Agil projektledning, vilket förstärker min tro på att vi verkligen kommer att se resultat.

När jag nu sitter och analyserar denna enorma lättnad inser jag återigen att ”ensam inte är stark”.

Detta verkar vara extra framträdande när vi har med utveckling, kreativitet och språnget till något nytt att göra. Dessa processer är känsliga och på så sätt sårbara. Det är lätt att stänga in sig och tro att det bästa är att försöka klara det hela ensam, när det istället är tvärt om.

Det du verkligen behöver är någon som står på din sida. Någon som du i trygghet kan testa dina nya tankar och idéer på. Någon som får både dig och ditt kreativa projekt att växa.
Därmed förstår du vad som är veckans kreativitetsövning. Skaffa dig ett bollplank!

Vänta inte till dess att du tror att du behöver ett. Då kan det vara för känsligt. Nej, sätt igång nu genast.

Gör så här:

  1. Ta fram papper och penna, telefonen, surfplattan, eller datorn.
  2. Tänk igenom vilka människor som gör att du känner dig stärkt, glad och oövervinnerlig.
  3. Klura lite. Vad har de gemensamt?  Vad är det som gör att just de lyfter dig till nya höjder? Sök den egenskap som får dig, din kreativitet och din skaparkraft att spränga sina bojor.
  4. Höj blicken. Finns det någon som du redan idag umgås med som skulle kunna bli ditt bollplank? Eller finns det någon som du skulle vilja känna lite mer och som verkar ha de egenskaper du söker?
  5. Ta en första kontakt. Ta en fika på stan, lyssna på något ni båda är intresserade av (musikband, föredragshållare), känn efter, prova dig fram och se vad som händer.

Fler kreativitetsövningar? Du hittar dem här.

 

This entry was posted in Arbeta strategiskt, Kreativitetsövningar, Omge dig med kreativa människor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>