Kreativitetsövning #90 – Bolla din oro

Hur är det med dig? Är du en grunnare? Är det möjligt att du funderar för mycket och för länge och kanske framförallt på alla möjliga negativa konsekvenser?

Då är du inte ensam. Det finns mycket att oroa sig för i den kreativa processen. Att det inte är någon större idé behöver jag ju inte påtala, det vet ju både du och jag redan.

Svårare då att komma tillrätta med problemet. Här kommer två varianter, som jag hoppas du kommer att testa i veckan.

  1. Se till att öppet och konsekvent bolla din oro med andra. Det är märkligt hur små orosmoln kan bli när de kommer ut i dagsljuset och hur mycket fantastisk erfarenhet som finns hos dina vänner och bekanta som bara väntar på att erbjudas dig.
  2. Ibland kan det vara bättre att bolla med sig själv. För att inte hjärnan ska gå på frivarv är det då bäst att du skriver ner vad du oroar dig för. Att skriva ner sin oro har också en märklig förmåga att krympa och kondensera problemet. Det är inte heller ovanligt att man får igång en dialog med sig själv, där svaret/ lösningen kommer fram.

Rent allmänt är det bra att fundera över hur mycket tid du ägnar åt att oroa dig. Hur mycket ork och kraft tar det?

Vad skulle du kunna använda den energin till om du slutade oroa dig?

Fler kreativitetsövningar hittar du här.

 

This entry was posted in Kreativitetsövningar, Ta hand om din kreativitet and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>