Månadens boktips #1 – Öka din kreativitet

the-artists-wayMånadens första boktips på kreativitetsguiden.se är självklar.  Julia Cameron har skrivit Öka din kreativitet – den artistiska vägen, en bok som blivit en klassiker och som i svensk översättning är slutsåld. Den går fortfarande att köpa på engelska, då med titeln The Artist’s Way.

Öka din kreativitet är praktisk, klok och tankevidgande och ger grundläggande tips och puffar för ett hållbart kreativt leverne. Den har som huvudtema att läsaren ska återerövra sin kreativitet, en förmåga som ofta går förlorad med vuxenvärldens stress och press. I denna fungerar Julia Cameron som en trygg lärare som säger rätt sak vid rätt ögonblick.

För mig personligen har boken haft en mycket stor betydelse. Den förändrade kanske inte mitt liv, men närapå. Med hjälp av text och övningar fick den mig att tro på att jag är kreativ, eller att jag åtminstone kunde vara det om jag tinade upp litegrann.

Jag rekommenderar den starkt. Läs den! Arbeta dig igenom den!

Vill du ha den svenska versionen får du söka på antikvariat, men både Bokus och adLibris har en kompletterad nyutgåva på engelska. Och för dig som redan läst Öka din kreativitet – läs den igen, eller botanisera i Julia Camerons ständigt växande flora av böcker.

 

This entry was posted in Boktips, Frigör din kreativitet and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>