Månadens boktips #8 – Kreativitetskoden

kreativitetskoden-fran-ide-till-succeMånadens boktips är ”Kreativitetskoden” av Nicolas Jacquemot. En trevlig och lättläst bok där författaren presenterar de kunskaper han tillägnat sig om kreativitet genom ett gediget research-arbete från en mängd vitt skilda områden.

Författaren tror sig ha funnit koden till kreativitet. Den kan sammanfattas i sju delar: nyfikenhet, inspiration, motivation, lekfullhet, hämningslöshet, ihärdighet och målfokusering. Boken fokuserar sedan på att presentera och ge dig som läsare tillgång till de olika delarna.

I boken finns också referenser till samtidens stora tänkare och intervjuer med forskare som är verksamma i dag inom ämnet kreativitet. Det innebär att boken bär på ett stort djup som presenteras på ett begripligt sätt. Författaren har en bakgrund som journalist – och det märks.

Att läsa boken känns som om författaren är en trevlig vän som man i solskenet tar en söndagspromenad med och sedan fikar någonstans med för att förlänga upplevelsen.

Därmed är boken också ganska ofarlig till sin karaktär. Den sticker inte ut, den provocerar inte till eget ställningstagande utan har istället sin styrka i att den sammanfattar redan kända fakta på ett lättfattligt sätt.

Vill du läsa fler boktips? Kolla här.

Tycker du det skulle vara spännande med webbtips? Läs mer här.

 

This entry was posted in Boktips and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>