Månadens boktips #9 – Writing Down the Bones

writing-down-the-bonesMånadens bok har stor betydelse för mig personligen. Den kom till mig i form av en liten, liten minibok utlånad av en av mina vänner, som då inte hade någon aning om att jag skrev för byrålådan och hade gjort det hela mitt liv. Normalt sett antecknar jag inte i böcker och absolut inte i andras, men den här gången var det omöjligt att låta bli. Jag hade inte ens en blyertspenna till hands utan gjorde stora plumpar i bläck i min väns bok.

Boken i fråga heter ”Writing down the bones” och är skriven av Natalie Goldman. Det är en av de bästa böckerna jag läst inom området att inspirera, stötta, övertyga och sparka igång människor med en inre önskan att skriva.

Boken är ursprungligen tänkt och skriven för skribenter, men jag hävdar att de flesta råden är så allmänmänskliga att vem som helst kan få sig till livs något användbart oberoende av kreativ utövning.

Läs den!

Ps. Boken finns även på svenska.

Fler boktips hittar du här.

Är du intresserad av att hitta intressanta webbsidor om kreativitet? Då är månadens webbtips något för dig.

 

This entry was posted in Boktips and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>