Månadens webbtips #10 – TED.com

TEDJag är så tacksam för att internet finns. När jag tänker tillbaka på webbens första stapplande steg och jämför det med den ofantliga ocean av kunskap och mötesplatser som den inrymmer idag, då kan jag inte låta bli att fascineras OCH vara tacksam. Tänk att just jag kan surfa fram precis vad som helst närhelst jag behöver det. Underbara tider.

För alla kunskapshungriga presenteras TED.com som månadens webbtips. Flera av er känner säkert till organisationen, alla andra får här möjligheten att sjunka rakt in de rafflande, spännande föreläsarnas land.

TED är en icke-vinstdrivande organisation med passion för att sprida idéer, ofta i form av korta, kraftfulla föreläsningar på mindre än 20 minuter. TED började redan 1984 och hade då teknik, underhållning och design som sina huvudämnen. Idag omfattar TED nästan alla ämnen som finns och dessutom på 100 olika språk.

För egen del är TED ett livselixir där jag får fylla på, skratta, förvånas över egna nya insikter och självfallet fördjupa mina kunskaper.

Det finns flera fantastiska föredrag om kreativitet på TED. På http://www.ted.com/watch/topics/creativity hittar du en översikt av både artiklar, ”spellistor” och föredrag.

Ett föredrag som snabbt blivit en ”klassiker” är Ken Robins föredrag om hur skolan tar död på allt vad kreativitet heter.

Vill du ta del av fler webbtips? Klicka här.

Är det kanske boktips du är intresserad av? Du hittar dem här.

 

This entry was posted in Webbtips and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>