Månadens webbtips #12 – Pinterest

Har du någon gång upplevt att du ramlat över en intressant sida på nätet som du vill återkomma till för att du tyvärr inte hade möjlighet att titta igenom den ordentligt just då? Har du kanske också försökt spara länkar i word, excel, telefonens anteckningsfunktion och som favoriter? Är det i så fall möjligt att du både tappat greppet om vad du sparat, önskat du hade kunnat sortera dem på något vettigt sätt och dessutom fascinerats över hur oerhört tråkig och oaptitlig en länk ser ut jämfört med den naggande intressanta sidan på nätet som du ville fördjupa dig i?

Då är Pinterest definitivt intressant för dig att prova. På Pinterest samlar du just intressanta länkar. När du lägger in dem (pinnar dem) kopplar du dem alltid visuellt, dvs till en bild eller ett foto. Du har också möjlighet att skapa olika kategorier (kallas anslagstavlor) för att sortera dina länkar. Du kan med andra ord skapa en anslagstavla som heter ”hjärnan” och där lägga in alla länkar som du hittar som relaterar till hjärnan. Det är jättesmidigt, lätt att komma tillbaka till och bilderna gör samlingen till en stor inspirationskälla snarare än en radda tråkiga länkar som du måste ta itu med någon dag.

Det roliga med Pinterest är också att du kan följa personer du tycker pinnar intressanta saker. Du kan också välja att pinna enskilda anslagstavlor i ämnen som du intresserar dig för. Andra kan naturligtvis också följa dig.

Mängder av företag har på senaste tiden insett Pinterest styrka. Är det tex en produkt som pinnas extra mycket blir det uppenbart att liknande produkter eller relaterade produkter kan vara intressant för deras kunder.

Självklart pinnar även Kreativitetsguiden på Pinterest om än med något ryckiga intervall. Du är varmt välkommen som besökare även där!

Vill du ta del av fler webbtips? Klicka här.

Är det kanske boktips du är intresserad av? Du hittar dem här.

Utvalda kreativitetstips direkt till din e-mail? Anmäl dig till kreativitetsbrevet!

 

This entry was posted in Webbtips and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>