Månadens webbtips #16 – Googla!

Okej, jag håller med. Det här webbtipset kan verka så trivialt att det inte skulle platsa som månadens webbtips. Men faktum är: jag skämtar inte!

Jag har nämligen i samtal med både vänner, uppdragsgivare och kunder upptäckt att googlandet ofta är en strösyssla på fritiden medan det målmedvetna, strategiska informationssökandet inte har samma framskjutande plats. Om vi ska ge oss på något nytt tenderar vi att glömma bort Google och kör på invanda beteendemönster som att fråga någon vi känner och litar på. Ibland är det så illa att vi inte söker någon information alls för att vi tror att vi vet hur det är.

Hur skulle det vara om du snabbt skissande ner en lista med några ämnen som du skulle vilja veta mer om och sedan tar ett ämne om dagen och googlar i max 10 minuter? Gärna ämnen som du tror att någon expertis måste fixa åt dig, till exempel hur du fixar din egen QR-code.

Fler webbtips hittar du här.

För att inte tala om boktips. De finns här.

Vill du prenumerera på Kreativitetsbrevet, kan du göra det gratis här.

 

This entry was posted in Arbeta strategiskt, Webbtips and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>