Ohjälpsam fantasi

Brukar du ha svårt att komma igång? Finns det risk för att du drar dig för saker som ska göras? Grattis! Då är du förmodligen både intelligent, fantasifull och kreativ.

Tyvärr är det inte alltid vår kreativitet uppfattas som positiv. För att ge ett exempel: Idag tog jag upp en frusen portion potatissoppa ur frysen. Jag tinade den, hällde ut den i min sopptallrik och rörde om inför uppvärmningen i mikrovågsugnen. Under tiden som jag rörde tittade jag ner på anrättningen som skulle bli min lunch. Trots att jag visste att soppan i original, dvs vid första serveringstillfället, var mycket god och kryddstark så var likheten med strimlat, uppblött toalettpapper i pappersmassevariant slående och mycket aptitnedsättande.

Vad hände här? Jo, för min aptit hade jag skapat en mycket ohjälpsam fantasi. Vi skulle också kunna säga att min kreativitet fungerade ”åt fel håll”.

Vad har då detta att göra med att DU har svårt att komma igång? Jo intelligenta, fantasifulla och kreativa personer drar sig ofta för olika saker just för att de kan känna och frammana verkliga och påhittade negativa konsekvenser av det arbete som ligger framför dem.

Hur komma runt problematiken? Det första steget är att bli medveten om varför du fungerar som du gör. Då är det oftast enklare att resonera sig igång.

Vill du läsa mer? Prova:

 

This entry was posted in Procrastinering and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ohjälpsam fantasi

  1. Men så är det ju! Har aldrig tänkt på det förut. Tack för ”tipset”!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>