Upptänkare önskar det ingen önskat

Det börjar bli längesedan nu, men 2008 var jag på en intressant föreläsning kallad ”Upptänkare önskar det ingen önskat”. En föreläsning som jag minns som tänkvärd och som jag idag gärna hade hittat mina anteckningar till. Vad skulle de säga mig 5 år senare?

Det jag tog med mig därifrån och som jag fortfarande minns är hur viktigt det är att inte tro att vi ska börja med en idé, utan att vi måste fokusera på det som kommer före idéerna, dvs i många fall behovet.

Så nästa gång du blir satt, eller försätter dig själv i en situation där du vill frammana kreativa idéer, satsa på behovet. Vad vill du/dina kunder? Vad brinner ni för? Vad saknas för att ni skulle kunna göra det fullt ut?

Vill du läsa fler liknande artiklar? Prova:

 

This entry was posted in Arbeta strategiskt and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>