Utveckla en god vana

Det är sensommar och vi njuter av solen lite extra så här när vi står inför höstens regn och rusk. Förhoppningsvis är ni liksom jag utvilade efter sommaren. Kanske har du haft en lång semester? Kanske har du varit igång ett tag och sommarledigheten känns avlägsen. Kanske har du jobbat, men upplevt att tempot och kraven stillnade under de mittersta sommarveckorna.

Nu är vi här och nu är det dags att ta nya tag. För många betyder nyår och ett nytt år ett avstamp följt av nya målsättningar och förhoppningar. För andra är det hösten som utlöser denna reaktion. Stärkt av sommarens ljus och ledighet tar vi oss an den nya höstterminen med nya mål.

Just mål, eller i alla fall en idé om vad man vill göra är viktigt för att kreativiteten ska få utlopp. Trots detta är det lätt att målet och förhoppningarna om en kreativ höst, där diverse olika projekt ska färdigställas, går om intet för att livets alla olika realiteter kommer emellan.

Då kan det vara bra att ta hjälp. Appen ”Habit Streak” till din androida smart phone är ett exempel. Den är gratis och syftar till att du ska få hjälp att nå dina mål och samtidigt utveckla goda vanor. Varje dag ber programmet dig att rapportera hur det gått med målsättningarna föregående dag. Du kan naturligtvis lägga in dina egna målsättningar. Med hjälp av dina svar byggs sedan kedjor av obrutna goda vanor upp.

Ett förslag skulle kunna vara: ”Har du gjort något idag som är kreativt eller som tar dig närmare något av dina projekt?”

Det finns många appar med samma funktion och syfte. Tipsa gärna på torun@kreativitetsguiden.se.

Här hittar du fler artiklar med strategiskt tänk:

 

This entry was posted in Arbeta strategiskt and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>