Varför en idiot kan vara mer kreativ än du är!

Alla är kreativa, men inte alla tar vara på sin kreativa förmåga. Den går nämligen att träna upp!

Forskning visar att det inte är de med högst intelligens som är mest kreativa, uträttar mest och kommer längst här i livet. Nej, det är de som sliter och jobbar för sin sak.

De som kommer längst är också de som har en förmåga att klart och tydligt definiera för sig själva vad som är målet. Det finns till och med de som påstår att det inte finns några lata människor, utan bara människor med kraftlösa målsättningar, dvs målsättningar som inte inspirerar dem.

För vissa av oss (hm, räkna in mig) är det här jobbig information. Det hänger nämligen på dig och mig om vi är kreativa eller inte, dvs om vi utnyttjar vår kreativa potential eller inte.

Här kommer därför en samvetsfråga: Vet du vart du ska? Vet du vad du vill uppnå? Har du preciserat vad dina svar som du just nu gav innebär? Vad är det som intresserar dig och motiverar dig att nå ditt mål?

Kan det vara så att du vill skriva färdigt romanen du tänkt på i eviga tider? Är det den där fotoutställningen som naglar fast det där samhällsperspektivet som skaver i dig? Eller vill du föra vidare dina erfarenheter och minnen av ett långt och innehållsrikt liv?

Är dina målsättningar klara som korvspad? Vill du färdigställa ditt kreativa drömprojekt? Då är det dags att ta tag i ditt liv. Gör något!

Här kommer två förslag som hjälp på vägen:

  1. Har du svårt att få ändan ur kan kreativitetsövningarna sorterade under kategorin ”Få det gjort” ge dig en och annan välriktad spark därbak och förhoppningsfullt även den hel del inspiration.
  2. Kontinuerlig kompetensutveckling är också ett sorts bränsle i din kreativa process. Det kan du skaffa dig på många olika sätt, tex genom att läsa på, målmedvetet prata med andra om det du behöver lära dig, söka upp TV-program inom ditt ämne, gå en kurs eller prenumerera på kreativitetsguidens nyhetsbrev Kreativitetsbrevet. (Gör det! Det är gratis!)

Är ditt problem att komma framåt av en helt annan natur, är du varmt välkommen att maila mig på torun@kreativitetsguiden.se. Självklart hjälper jag dig så mycket jag kan!

Varmt lycka till!

Vill du läsa fler artiklar som handlar om att komma framåt kanske du gillar dessa:

 

This entry was posted in Få det gjort and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>