Vilse i pannkakan

Det är fantastiskt att vara sin egen chef, att få gå sin egen väg, att själv staka ut vägen och att drömmande flyga över de trakter där en väg skulle kunna komma att gå.
MEN det betyder också att det är du som är ansvarig för att det finns en väg, att du till syvende och sist går på vägen och att du kommer fram till det mål som du tidigare drömt om.

På vägen dit finns det många hinder. En del är små ytliga rötter som gör vägen ojämn, andra är enorma stenbumlingar som behagar korsa din väg. Vad gör du då?

Det är lätt att gå vilse i alla ansvar och möjligheter. Ingen att stötta sig på och bara sig själv att skylla om det går galet. Det är också lätt att fastna för även de minsta rötterna kan kännas som oövervinneliga avspärrningar på din sköra väg framåt.

Vad brukar fungera för dig när du är vilse i pannkakan och den tydliga livs- eller arbetsstigen har snöat över?

Många råd på vägen finns det. Ett tips är att försöka lyfta bort sig själv ur sammanhanget och fundera på vad någon klok och kunnig person med ansvar för en liknande situation skulle göra, tex en erfaren mentor, eller en bra chef.

Naturligtvis är det kanske så att du inte har någon chef (och absolut inte vill ha någon…). Någon gång i tiden har du kanske haft det. Eller en klok mentor. Eller en förnuftig vuxen i din närhet. Eller kloka barn…

Vad skulle de råda dig till att göra?

 

Vill du bli inspirerad till kreativitet? Kreativitetsbrevet kommer direkt till din e-mail. Gratis dessutom.

Fler relaterade artiklar hittar du här:

 

This entry was posted in Arbeta strategiskt and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>