Gästbloggare

Det finns så mycket kunskap och så många olika ingångar till kreativitet bland kreativitetsguidens läsare! Jag upphör aldrig att förundras och imponeras av detta faktum.

Här nedan har jag glädjen att presentera några modiga som valt att dela med sig av sina tankar till oss alla som gästbloggare. Stort tack till er!

Vill du också bli gästbloggare? Du är hjärtligt välkommen. Läs mer här!

 • Anna Hellqvist är skribent, syntolk och webbredaktör som inte kan låta bli att vara kreativ. Hon är också författare som älskar ord, tycker vardagen och människor är underbart spännande och nu skriver på sin första roman. Crazy catwoman som ofta ger sig ut på okända grenar men ändå alltid tycks hamna på fötterna. Läs Annas gästbloggsinlägg: Jag är en väldigt kreativ människa. Anna når du också till vardags på www.annahellqvist.com.

 

 

 •  Jack A har gjort sig skyldig till e-boken Det skulle kunna hända dig. Den dryper enligt egen uppgift av ironi och är en osminkad skildring av generationen som inte vill bli vuxen. Det skulle kunna hända dig är en blandning av Charles Bukowskis råa realism och Erlend Loes härliga humor. Läs Jacks gästbloggsinlägg: Kreativitet ur ett författarperspektiv

 

 • Johan Hummelgård driver sedan 2004 företaget Skribentus. Precis som namnet avslöjar är skrivandet hans jobb. Johan jobbar med ord som förändrar – oavsett om det handlar om att påverka människor eller sökmotorer. I vissa fall handlar det just bara om att skriva. I andra fall om att förstå, sätta sig in i, översätta och strukturera texter så att målgruppen ska förstå.  Ni kan läsa mer om Johans företag på Skribentus.se eller följa hans bygge av Sveriges största portal om saccosäckar på Saccosäckar.se. Johans gästbloggsinlägg publiceras den 21 augusti 2016.

 

 • Kamilla Oresvärd är född i Falun, växte upp i Vänersborg och bor sedan många år tillbaka i Göteborg. Kamilla har bland annat läst språk och litteraturvetenskap vid Göteborgs Universitet och har under större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetat med kommunikationsfrågor. År 2015 debuterade hon med kriminalromanen Minnesbäraren, den första delen om polisen Stina Seger. Den andra delen i Segersviten kommer ut hösten 2016. Läs Kamillas gästbloggsinlägg här: Hur kreativ måste man vara för att skriva en bok? Kamilla kan du nå via hemsidan: www.kamillaoresvard.se, Facebook: www.facebook.com/kamillaoresvard och instagram: @kamillaoresvard.

 

 • Karin Eriksson driver Happy Cat Creative Studio och har gett ut kalendern ”Leva livet 2015” och även fyll-i-det-själv-boken ”Vardagsdrömmar”, som handlar om att nå sina drömmar. I höstas släpptes hennes app Vardagslycka där användaren kan arbeta med affirmationer, tack och goda tankar. Tidigare har hon även skapat produktserien Affirmera Mera; uppskattade affirmationskort, magneter samt en affirmationsbox. Läs mer om Karin på vardagslycka.se eller följ @Vardagslycka och bli inspirerad på Facebook, Instagram, Twitter och Pinterest! Hennes gästbloggsinlägg kan du läsa här: Våga vara kreativ

 

 • Kristine Lorentzson  har gjort det som många säger att de vill göra – skriva och ge ut en bok. 2014 gav hon som egenutgivare ut romanen ”Det du aldrig sa”. Nu har hon börjat på roman nummer två, men det är en annan historia. Utöver romaner skriver hon artiklar och krönikor. Arbetar också som verksamhetsutvecklare på Växjö kommun. Det går att nå Kristine på detdualdrigsa@lorentzsons.se  där du också kan beställa ”Det du aldrig sa”. Läs Kristines gästbloggsinlägg Hur skriver man en bok?

 

 

 •  Solgerd Isalv är skådespelerska och operasångerska. Hon är för närvarande engagerad vid Nürnbergsoperan, Tyskland. Solgerd har också ett starkt miljö- och samhällsengagemang. Solgerd är utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och har under åren gjort flertalet framstående roller i Carmen, La Traviata, Figaros bröllop, Trollflöjten, Götterdämmerung, The rape of Lucretia, Eugen Onegin, Pinocchio, Cosi fan tutti, Kult, etc. Läs Solgerds gästbloggsinlägg här: Med all säkerhet inte kreativ – eller? Solgerd når du på www.solgerd.com. Du kan också följa @solgerdisalv på Twitter.

 

 • Ulla Maria Johanson jobbar som processoperatör och är intresserad av kreativitet och utveckling. Under åren har hon gått en mängd kurser inom konst och skrivande samt utbildat sig till mental tränare. Hösten 2014 startade hon bloggen Kreativ varje dag där hon dagligen presenterat ett nymålat alster och en text med mer eller mindre anknytning till bilden. Allt i det lilla formatet. Läs Ulla Marias gästbloggsinlägg här: Från blockerad och frustrerad till kreativ varje dag.

 

3 Responses to Gästbloggare

 1. Elisabeth says:

  Hej!
  Har tipsat om denna fina sida på sajten Punctum saliens. Lycka till med ditt fortsatta arbete.
  Mvh
  Elisabeth Jönsson

 2. Pingback: Blogga hit och dit och varför inte som gäst? - Anna Hellqvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>