I ständig rörelse

Kreativitet innebär att vara i ständig rörelse. Inte så viktigt vad, bara känslan av att något är nystartat.

Det har sina fördelar.

Det har också sina naturliga nackdelar. Framförallt om du är förälskad i den första fasen av kreativitet: spåna, kreera och fascineras av idéer. Det kan vara svårt att gå från den idéburna kraften, till den projektledande eller till och med förvaltande typen av arbete.

Ibland kan det bästa vara att lämna över till andra att fortsätta, men ibland är det så att det faktiskt är du som vill och ska driva igenom ditt projekt eller din livsdröm.

Då gäller det att hitta dina drivkrafter. Varför gör du det här egentligen? Vad är det stora du vill göra? Det som ger mening till ditt liv? Inte skriva ett nytt blogginlägg, inte göra en till keramikmugg och inte en skapa en ny seriestrip, utan det som är livsavgörande. Vill du förbättra världen, rädda människors liv, återknyta IT-folket till moder Jord? Vad är din passion? Vad är det du brinner för? Egentligen?

Vitsen med att hitta sitt eget övergripande goda är att undvika att bli den som startar projekt efter projekt och lämnar så fort den första entusiasmen har lagt sig. Det kan kännas bra på kort sikt, men på lång sikt finns det risk att du aldrig får skörda frukterna av dina goda idéer.

Mer att läsa hittar du här:

 

This entry was posted in Arbeta strategiskt, Transpiration, Utmana dig själv and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>