Kreativitetsövning #73 – Gör bort dig ordentligt!

Hur är det med dig? Får du andnöd av bara tanken att göra uppsåtligt fel? Då är det här en övning du ska prioritera, även om – eller kanske framförallt om – du känner ett intensivt motstånd.

För oss kontrollnördar är det en smärtsam kunskap att misstag, tillfälligheter och slump är en starkt bidragande orsak till kreativa insikter. Det beror på att fel och misstag tvingar fram nya vinklingar på problemen.

Total kontroll och felfritt genomförande kan med andra ord innebära en tydlig kreativitetsbrist. Just därför är det viktigt att du tar lite risker, råkar schabbla bort dig, söker det orimliga och inte är rädd för det ofullkomliga eller det bristfälliga.

Dagens övning går ut på att du ska prova på att göra bort dig. Satsa på ett praktfiasko. Ja, gör något riktigt, riktigt dåligt. (Andas!!!) Nej, Ok då, börja med ett minimisstag och prova sedan dina vingar i felstegens mysterium med allt vidlyftigare vingslag.

Om inte annat än för att se vad som händer, både inom dig och hos din omgivning!

Fler kreativitetsövningar hittar du här.

Skulle du tycka om att få kreativ inspiration och kunskap direkt till din e-mail? I så fall är Kreativitetsbrevet något för dig. Prenumerera gratis här.

 

This entry was posted in Kreativitetsövningar, Mod, Utmana dig själv and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>