Månadens boktips #10 – Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning

hur-du-vinner-vanner-och-paverkar-din-omgivning-om-kommunikation-manniskor-emellan“How To Win Friends and Influence People” av Dale Carnegie eller ”Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning” som den svenska titeln lyder är en riktig klassiker. Den skrevs på 1930-talet och har sedan dess bara moderniserats språkmässigt medan den sålts i flera miljoner exemplar världen över.

Boken syftar till att lära ut hur man utvecklar sin sociala förmåga och hur man skapar bra relationer. Med detta som utgångspunkt handlar boken också om hur du kan bygga ditt personliga varumärke samt hur du kan öka ditt inflytande och din förmåga att få saker och ting uträttade.

Mängder av praktiska exempel som levandegör det författaren försöker säga finns med i boken. Exemplen är förvånansvärt gångbara trots att åren har gått. Bokens belackare hävdar att innehållet är skåpmat, enbart sunt förnuft och uppvisar en lätt touch av manipulation. Bokens anhängare lovordar fingertoppskänslan för människor och deras behov och att boken lär ut knep för att tillfredsställa dessa.

Förr än du anar, snarare än du tror kommer du att behöva stå för din kreativitet och kanske till och med försälja alster den hjälpt till att skapa. Före, efter och under processen behöver du den här boken. Läs den.

Som den klassiker den är finns boken att tillgå på de flesta bibliotek. Den går också att köpa i nytryck hos AdLibris och Bokus.

Intresserad av fler boktips? Du hittar dem här.

Kanske sugen på intressanta sajter på nätet? Webbtipsen hittar du här.

 

This entry was posted in Boktips and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>