Månadens boktips #14 – Dansa på deadline

dansa-pa-deadline-uppskjutandets-psykologiMin vana otrogen ska jag tipsa om en bok som jag ännu inte har läst ut i sin helhet. Något som den här gången talar till bokens fördel. Uttrycker jag mig oklart? Du kommer förstå när du läst klart.

Boken ifråga heter ”Dansa på deadline – uppskjutandets psykologi”, är skriven av Alexander Rozental och Lina Wennersten och kom ut 2014, på Natur & Kultur.

”Dansa på deadline” riktar sig till dig (och mig, hm…) som har svårt att ta tag i saker. Boken ger en förklaring till vad uppskjutarbeteendet (prokrastinering) egentligen är, varför vi skjuter upp saker och ting och hur vi kan göra för att förändra vårt beteende.

Boken ger massvis av värdefulla tips i hur du hittar värde i ditt arbete, hur du sätter stimulerande mål, hur du belönar dig själv, orka mer, blir fokuserad, säger nej samt utnyttjar tankarnas kraft.

Jag är speciellt förtjust i de personliga exemplen och de tydliga, pedagogiska och praktiska övningarna.

Som du förstår är det en matnyttig bok. ”Dansa på deadline” är mycket lättläst och på samma gång nästan överväldigande i all sin information. För den intresserade finns det även en massiv referensförteckning, undangömd i slutat av boken, med vetenskapliga artiklar att fördjupa sig i.

För egen del har jag bestämt att detta är en bok som har ett mycket viktigt och givande innehåll. En bok jag vill ägna tid och kraft åt. Istället för att skumma läser jag sakta, noga och eftertänksamt. Medvetet läser jag bara en bit i taget. Väntar, reflekterar, låter sjunka in.

Inte oväntat rekommenderar jag den varmt även om jag inte läst ut den i sin helhet och inte kommer att ha gjort det på ett bra tag.

Intresserad av fler boktips? Du hittar dem här.

Kanske sugen på intressanta sajter på nätet? Webbtipsen hittar du här.

Eller kanske intresserad av att få Kreativitetsbrevet hem till din e-mail var sjätte vecka? Ett kostnadsfritt brev fyllt med artiklar, övningar, tips och erbjudanden för att lyfta dig till nya kreativa höjder.

 

This entry was posted in Boktips and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>