Våga ta steget

Du har funderat på det ett tag. Hur ser drömmen ut? Vill du starta eget? Flytta utomlands? Skilja dig? Äntligen skriva orkesterstycket, eller boken, som din egensinniga hjärna inte vill släppa?

Vad stoppar dig? Ekonomin? Tanken på vad dina närmaste ska tycka? Något annat?

Har du tillåtit dig att tänka tanken att det kanske inte alls blir lika hemskt som du tror? Att det kanske till och med blir bättre?

Följande sedelärande historia kanske kan ge dig lite inspiration på vägen:

Vid ett tillfälle var jag anställd på en arbetsplats som inte längre kändes lika inspirerande som den gjorde första tiden. Jag funderade fram och tillbaka på hur jag skulle göra och kom till slut fram till att jag ville läsa en kurs på universitetet som överhuvudtaget inte var relaterad till mina arbetsuppgifter.

Jag var nöjd över min idé, det kändes rätt, men i samma stund som jag kom på den blev jag ordentligt orolig. Vad skulle arbetsgivaren säga? Skulle jag få ledigt? Mitt i veckan? Vad skulle mina arbetskamrater tycka? Hur skulle ekonomin påverkas? Skulle jag orka?

Min oro och alla mina farhågor var förlamande. I flera veckor ägnade jag mig åt att identifiera nya hinder, innan jag slutligen tog mig samman och började titta på lite praktiska förutsättningar. Hoppet och kämpaglöden infann sig när det visade sig att jag hade semester kvar, den kanske jag kunde få använda till detta?

När jag väl började gräva visade sig arbetsplatsen ha stöd till anställda som ville studera vidare. Det gavs inte bara viss rätt till ledighet, utan jag kunde även få hjälp med betalningen av kurslitteraturen. Makalöst nog kunde utbildningens projekt genomföras i en annan del av organisationen på betald arbetstid. Arbetsledningen var positiv och arbetskamraterna önskade att de var de som anmält sig till kursen.

För att sammanfatta det kort var det en stor diskrepans mellan mina enorma farhågor och den verklighet som öppnade sig när jag väl tog steget från att domineras av rädslor till att jobba för mina mål och önskningar.

Så här otroligt är det naturligtvis inte alltid, men betydligt oftare än vi tenderar att tro. Så…

Vilken dröm vill du realisera?

Vad är ditt nästa mikro-, miniplutt-, myrsteg i riktning mot att realisera din dröm?

Har du någon upplevelse där du vågat ta steget och nya möjligheter har öppnat sig? Det vore fantastiskt att få höra om. Maila mig gärna på torun@kreativitetsguiden.se!

Vill du läsa fler liknande artiklar? Prova:

 

This entry was posted in Mod, Utmana dig själv and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>